életveszély

2018.03.25. 07:18

Aláírásgyűjtéssel tiltakoznak a bajnai halálszakasz ellen

Ábrahám Zoltán önkormányzati képviselő és Pallagi Tibor bajnai polgármester átadta pénteken a lakosok tiltakozó aláírásait tartalmazó dokumentumot Barabás Zsoltnak, a Magyar Közút Nonprofit Kft. megyei igazgatójának. A kezdeményezést néhány nap alatt több mint 1100-an írták alá.

W. P.

A bajnai petíciót 1100-an írták alá

Fotó: W. P.

Mint arról korábban beszámoltunk, március 13-án Bajna felől Szomor irányába haladó Opel Vectra típusú személygépkocsi vezetője lesodródott az útról. A sofőr visszarántotta a kormányt, majd áttért a szemközti sávba, ahol összeütköztek egy Mercedes kisteherautóval. A személygépkocsi jobb oldalán ülő utasok olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették.

Ábrahám Zoltán a tragédiát követően elhatározta, hogy tiltakozó aláírások gyűjtésével hívja fel a hatóságok figyelmét a veszélyes útszakaszra. Elmondása szerint előfordul olyan időszak is, amikor egy hét alatt tíz baleset következik be az 1105-ös úton, Bajna és Szomor közötti szakaszán. Az okok ugyanis részben az úttest állapotában keresendők. Húsz éve, mészkővázas aszfaltburkolattal látták el a két település közötti utat, amely párás, csapadékos időben rendkívül csúszóssá válhat. A juhhodály előtti kanyar vonalvezetése miatt a kellő tapasztalattal nem rendelkező járművezetők könnyen lesodródhatnak az úttestről.

Tíz évvel ezelőtt Pallagi Tibor polgármester kezdeményezésére a közútkezelő már egyszer felmarta az aszfalt felső rétegét, amely azonban az elmúlt évek folyamán teljesen elkopott. Málnás Zsolt rendőr alezredes és Cserődi Péter főhadnagy elmondta, hogy a balesetek számának csökkentése érdekében jó minőségű útburkolattal kell ellátni az utat.

Pallagi Tibor, Kókai Ritával, valamint Nagy György gyermelyi és szomori polgármesterekkel közösen felkérték a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy vizsgálják meg a fix kamerarendszer telepítésének lehetőségét.

Kezdeményezésük mellé állt Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára is, aki mindent megtesz a probléma megoldása érdekében. A Dorogi Rendőrkapitányság pedig figyelemfelhívó táblákat telepítene az útszakaszra.

A márciusi tragédia két emberéletet követelt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában