együtt, örökké

2018.02.21. 08:10

Pápai áldással köszöntötték a házaspárokat

Az epöli karitászcsoport hagyományt szeretne teremteni a településen ezzel az ünnepséggel.

W. P.

A házasság hete országos eseménysorozathoz kapcsolódva köszöntötték a 25. és az 50. házassági évfordulójukat ünneplő lakosokat szombaton az epöli Keresztelő Szent János templomban.

Simonyi-Molnár Balázs atya áldotta meg a párokat
Fotós: W. P.

Üveges Jánosné, a helyi karitászcsoport munkatársa elmondta, hogy a decemberi esztergomi továbbképzésen hallottak a 23 éve Angliából indult kezdeményezésről. A családfakutatással is foglalkozó hölgy összegyűjtötte az adatokat, majd munkatársaival együtt felkérték Simonyi-Molnár Balázs atyát, hogy segítsen megszervezni az ünnepélyes köszöntőt. A plébános örömmel vállalta, hogy az egyházmegyei központ közbenjárásával pápai áldást kérjen a jeles évfordulójukat ünneplő házaspárokra.

A szombati szentmisén köszöntötték azokat a híveket, akik 25., illetve 50. házassági évfordulójukat ünneplik ebben az évben. Először az ezüstlakodalmas Wencz Imre–Muladi Katalin, Kovács Attila–Tácsik Andrea, valamint Heilmann József és Wencz Klára házaspárok járultak az oltár elé. Végül az 50 évvel ezelőtt egymásnak örök hűséget fogadó Muszela Imre és Hraskó Erzsébet, valamint Drengács Júlia és Horváth Márton Ferenc pápa arcképével ellátott oklevelet vehetett át Simonyi-Molnár Balázs atyától. A karitász munkatársaitól is készültek, tőlük ajándékokat kaptak. A szentmise végén a nem kerek évfordulót ünneplő híveket emléklappal jutalmazták.

Az epöli karitászcsoport 78 meghívót küldött ki a településen élő több mint 10 éve egybekelt párok számára, akiket az ünnepélyes szentmise után a kultúrotthonban köszöntöttek. Üveges Józsefné beszédében kiemelte, hogy a házasság Isten csodálatos ajándéka, gondoskodás az ember számára, amelyben a felek megtapasztalják a feltétel nélküli szeretetet, a hűség és az őszinte megbocsájtás értékét, egy nekik rendelt társon keresztül.

A közös koccintást követően a Szatai Gyuláné vezette Búzavirág Népdalkör rövid műsorral kedveskedett a vendégeknek, majd Simonyi-Molnár Balázs atya átadta az ünneplő pároknak az emléklapokat.

– Bízom benne, hogy ezzel az ünnepséggel egy szép hagyományt teremtettünk Epölön. Reméljük, hogy a következő években a község összes házaspárját vendégül láthatjuk – mondta Üveges Józsefné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában