pályázat

2018.02.02. 07:13

A kömlődi ovisok előbb megismerik az iskolát, mint bárki más

Pénzeső hullott Kömlődre, és ennek meg is lesz a látszatja.

G. L.

Kömlődre az utóbbi időben pályázati pénzeső hullott. A közelmúltban TOP-os pályázati kiírás keretében nyertek 105 millió forintot az óvoda felújítására. A munkálatok hamarosan elkezdődnek, így a felújítás idejére a negyven óvodás az iskolába költözik.

Az iskolában lévő könyvtár is költözés előtt áll, ugyanis az olvasók legnagyobb örömére, a falu központjában lévő polgármesteri hivatalban, a tervek szerint április végére, elkészül az új könyvtár, tágas olvasóteremmel, irodával, illetve kiszolgáló helyiséggel, mindez öt és fél millió forintból. A korszerű könyvtári felszerelést a megyei könyvtár biztosítja.

Ugyancsak pályázati pénzből, 11 millió forint vidékfejlesztési hozzájárulásból megújult az egykori védőnői szolgálat épülete, amit a polgárőrök vehettek birtokba. A védőnői szolgálat a negyvenmilliós pályázati forrásból felújított egészségházba került.

Bogáth István, Kömlőd polgármestere elmondta, hogy további négy pályázatuk vár elbírálásra, két útfelújítással kapcsolatos anyag pedig előkészítés alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában