pályázat

2018.02.02. 07:13

A kömlődi ovisok előbb megismerik az iskolát, mint bárki más

Pénzeső hullott Kömlődre, és ennek meg is lesz a látszatja.

G. L.

Kömlődre az utóbbi időben pályázati pénzeső hullott. A közelmúltban TOP-os pályázati kiírás keretében nyertek 105 millió forintot az óvoda felújítására. A munkálatok hamarosan elkezdődnek, így a felújítás idejére a negyven óvodás az iskolába költözik.

Az iskolában lévő könyvtár is költözés előtt áll, ugyanis az olvasók legnagyobb örömére, a falu központjában lévő polgármesteri hivatalban, a tervek szerint április végére, elkészül az új könyvtár, tágas olvasóteremmel, irodával, illetve kiszolgáló helyiséggel, mindez öt és fél millió forintból. A korszerű könyvtári felszerelést a megyei könyvtár biztosítja.

Ugyancsak pályázati pénzből, 11 millió forint vidékfejlesztési hozzájárulásból megújult az egykori védőnői szolgálat épülete, amit a polgárőrök vehettek birtokba. A védőnői szolgálat a negyvenmilliós pályázati forrásból felújított egészségházba került.

Bogáth István, Kömlőd polgármestere elmondta, hogy további négy pályázatuk vár elbírálásra, két útfelújítással kapcsolatos anyag pedig előkészítés alatt áll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában