galéria

2018.01.23. 07:01

Okleveleket és elismeréseket adtak át a magyar kultúra napján

Elismerések átadásával ünnepelték meg Tatabányán is Kölcsey Ferenc Himnusz című költeményének születésnapját a Jászai Mari Színház, Népházban. A meghitt ceremónia fényét emelte a Bányász Táncegyüttes és a Ludányi Quartet műsora. Most adták át a Tatabánya Kultúrájáért díjat is.

Veizer Tamás

A magyar kultúra napján elismeréseket vehettek át a színes diplomás pedagógusok

Fotó: Dallos István

Tatabányán immár 14. éve zenével, tánccal, verssel, elismerésekkel köszöntik nemzeti himnuszunk alkalmából a kultúra napját.

Az ünnepségen arany-, gyémánt- és vasdiplomát adtak át a nyugdíjas pedagógusoknak, akik több évtizeddel ezelőtt szerezték meg a tanári oklevelüket: köszöntötték a pályakezdő pedagógusokat is. Oklevéllel ismerték el a húsz éven át háziorvosként, gyermekorvosként és az alapellátásban fogorvosként tevékenykedő orvosokat, akik jogosultakká váltak a címzetes főorvos címre. Az elismeréseket a polgármester mellett Bencsik János országgyűlési képviselő, valamint Turayné John Katalin alpolgármester adta át.

Az önkormányzat néhány éve alapította meg a város neves művésztanáráról, Krajcsirovits Henrikről elnevezett művészeti ösztöndíjat: ezt tavaly ifj. Ludányi Tamás zenész nyerte el, aki ez alkalommal a Tatabányán is ismerős együttesével mutatott be néhány kompozíciót készülő lemezéről. Az önkormányzat a Krajcsirovits-ösztöndíjat az idén Laskai Zsuzsa hegedűművésznek, Perényi Eszter hegedűművész felfedezettjének ítélte oda.

 

A magyar kultúra napján adják át az 1996-ban alapított Tatabánya Kultúrájáért díjat: a fontos városi elismerést az idén Pákai Ernő, a Vértes Agorája munkatársa, a kertvárosi Bányász Művelődési Otthon vezetője érdemelte ki a közművelődésben két és fél évtizede kifejtett színvonalas tevékenységéért.

További részletek a keddi 24 Órában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában