Esztergom is Európa!

2018.01.26. 20:33

Diplomata tartott előadást Európa jövőjéről

Mintegy 250 diák vett részt a Europe Direct Európa jövőjéről szóló előadásán Esztergomban, ahol Zupkó Gábor diplomata beszélt.

N. Zs.

Zupkó Gábor az előadás után beszélgetett is a diákokkal

Fotó: N. Zs.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Europe Direct Pont szervezésében Európa jövőjéről hallhattak előadást az esztergomi diákok. A témával kapcsolatban Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője beszélt a fiatalokhoz. Az előadáson mintegy 250 diák vett részt.

Zupkó Gábor az előadás után beszélgetett is a diákokkal
Fotós: N. Zs.

Európa nem csak Brüsszelben, Berlinben és Budapesten van, hanem Esztergomban is! – mondta Zupkó Gábor az előadáson. A diplomata kifejtette, hogy mivel mi is uniós állampolgárok vagyunk, a mi életünket is ugyanúgy befolyásolja az, hogy milyen döntéseket hoznak a vezetők. Éppen ezért fontos, hogy eljussanak hozzájuk azok az üzenetek, amelyeket akár Esztergomban, akár más településeken fogalmaznak meg.

Az előadáson beszélt többek között arról, hogy Európa miért fontos Magyarország számára, hogyan járul hozzá a gazdasági fejlődéséhez, illetve hazánk hogyan tud befolyásolni globális döntéseket. A rendezvényen a diákok kifejthették véleményüket. Fieszl Máté elmondta: fontos, hogy ezeket a témákat ilyen emberközeli módon tárják a fiatalok elé, mert sokkal érthetőbb és átláthatóbb így nekik a rendszer, tankönyveken keresztül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában