alakformáló blog

2017.11.04. 09:25

Réka túl van az első holtponton

„Volt egy pár nap, ami nagyon nehezen ment. Mintha le lettem volna lassulva. Az kívántam, valaki vállalja át helyettem a napi feladataimat, mert nem bírok ki estéig egy napot sem, míg ágyba kerülök. Mint egy gép csak csináltam a teendőimet, egymás után sorban, el voltam agy nélkül” – ahogy olvastam Réka sorait, szinte újra átéltem az első holtpontom minden fájdalmát. Ami nekem is az ötödik hét körül jelentkezett.

kemma.hu

Réka nem adja fel

Úgy éreztem magam mint akit kifacsartak. Semmi erőm nem volt, a szemem alatt óriási lila karikák jelentek meg, és olyan fáradt voltam, hogy akárhol el tudtam volna aludni. Sírni tudtam volna a fáradtságtól. És nemcsak megélni nehéz ezt, hanem legyűrni is.

De ugye, a Réka kemény. Pedig behúzták a féket a szénhidráttal is, már csak 1 grammot ehet per testsúly. Kicsit olyan mintha a saját sztorimat olvasnám. Nekem is kábé ilyenkor kellett belőle lehúzni, mert lassult a fogyás.

– Így sem panaszkodok, mert 8,6 kg-ot fogytam 6 hét alatt, már látszik. Az 5 éves kisfiam, Kende a sógornőmmel játszott, egyszer csak megszólalt játék közben: anya sovány. Eltűnt a hasa. Ezt én is hallottam. És nagyon jól esett. A gyerekek nem hazudnak, őszinték. A legnagyobb kritikusom ez az édes kisfiú. Régebben is mondta már, hogy nézzek ki úgy, mint a fehér ruhában. Azaz úgy, mint az esküvői képeinken a menyasszonyi ruhában– árulta el Réka.

A fáradtság ellenére Réka nem kegyelmez magának, egyetlen edzést sem csal el. Pedig volt egy hét, amikor egyetlen alkalmat kivéve az edzője nélkül maradt.

Réka nem adja fel

„Krisztián versenyen volt, így csak egyszer edzettünk együtt. Lementem egyedül is, de nagyon nehéz volt. Ha ott áll mellettem, biztos, hogy nagyobb súlyokat is elbírok és kábé hárommal többet meg tudok csinálni a gyakorlatokból. Kapaszkodok belé rendesen. Ő nekem a fix pont ebben az egész életmódváltásban. Hihetetlen kitartó, a diéta amit csinál, az edzések, mint egy Herkules. Igazi példakép a teremben. Feltétel nélkül megbízom benne, megfogadom a tanácsait és betartom az utasításait.”

Igen. Nekem is ilyen volt Sanyi, az én edzőm. Mert egy jó edző amellett, hogy megtanít helyesen edzeni, csinál valami sokkal fontosabbat is.

A baseballsztár Reggie Jackson mondta: „A jó edző képes elérni, hogy a játékosok azt higgyék, jobbak, mint valójában. Rávesz arra, hogy jó véleményed legyen saját magadról. Tudtodra adja, hogy hisz benned. Eléri, hogy még többet hozz ki magadból. És ha egyszer felismerted, hogy milyen jó vagy, többé már nem fogsz megelégedni a játékban kevesebbel, mint hogy a tőled telhető legjobbat nyújtsd.”

Ezért fontos a jó edző.

Rékának egyébként legnagyobb örömömre egészen szuperül helyrerakta a térdét az ízületvédő. Sokáig nehezítette az edzésben, hogy fájt a műtött térde. Most azt mesélte, hogy egyre jobban bírja a terhelést, a kapszula meg csodákra képes. Adom.

A főzés viszont a Réka agyára megy.

„Most is főznöm kellene, de már este nyolc múlt, altatnom kell a gyerekeket, így majd hajnalban megfőzök két napra. Valaki igazán iderakhatná az ételeket készen, hogy csak meg kelljen ennem. Anyu, ha ezt olvasod, köszi előre is.”

- annak ellenére viszont, hogy néha nyűglődik a kaja miatt, eszébe sem jutna félreenni.

„Ez a diéta dolog nálam agyban eldőlt. Nem eszek mellé, nem sóvárgok az ételek után. Pedig itthon nagyüzemben megy a főzés, a gyerekeim állandóan éhesek. Házi pizza, bundás kenyér, bolognai spagetti, fasírt burgonyafőzelék, krumplis tészta, húsleves, rántott hús. Állandónak rendelik a jobbnál jobb falatokat, én pedig megfőzöm. Minden héten van valami ünnep, vagy alkalom, ami miatt enni kellene de ugye ebből is kimaradok. Nem bánom. Nem veszem le a szemem a célról”.

Na, ez a harcos hozzáállás. És ez kell a sikerhez.

Az alakformáló blogban Takács-Ács Réka, valamint Szűr Annamária tapasztalatait, történetét, edzőtermi kalandjait és küzdelmeit ismerhetitek majd meg (mert biztos nem lesz könnyű), de bízom, bízunk benne, hogy történetünk titeket is motivál majd. A következő részben a Molnár Mónikával töltött közös köredzésről olvashattok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában