fejlesztés

2017.07.24. 12:52

Újabb TOP-pénzek felhasználásáról döntött a megyei közgyűlés

Újabb településfejlesztési támogatásokról döntött a Komárom-Esztergom megyei önkormányzat, 2,3 milliárd forint értékben – jelentette be Popovics György, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

kemma.hu/MTI

A mostani döntés során 4 város és 16 község jutott támogatáshoz. Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére 1,2 milliárd forintot használhatnak fel. A nagyobb, csaknem 150 millió forintos beruházások közé tartozik egy dorogi iskola, a pilismaróti óvoda és sportcsarnok, valamint a tokodaltárói óvoda és községháza felújítása.

Barnamezős területek felújítására Bábolna 590 millió, Komárom 570 millió forintot nyert el. Horváth Klára, Bábolna polgármestere az MTI-nek elmondta, az egykori téglagyár helyén, csaknem héthektáros területen egy szabadidőparkot alakítanak ki. A park a tervezett meleg vizes fürdő szomszédságában épül meg.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselőjének tájékoztatása szerint Komáromban az önkormányzat egy elhanyagolt ipari épületből nonprofit szolgáltatóházat hoz létre, amely a többi között a családsegítő szolgálatnak biztosít korszerű elhelyezést.

Popovics György kiemelte, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) elsőkörös pályázatai keretében 17,2 milliárd forint fordítható beruházásokra, az összegből 16,5 milliárd forint pályázati forrás felhasználásáról már pozitív döntés született. Komárom-Esztergom megye TOP-kerete 26 milliárd forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában