a mindennapok hőse

2017.07.11. 07:12

Dr. Lehőcz Irmát meghatotta az emberek szeretete

Dr. Lehőcz Irma lett Tatabányán az idei Mindennapok Hőse díjazottja az egészségügy kategóriában. A doktornőt meghatotta az emberek szeretete.

Zsíros Krisztina

Dr. Lehőcz Irma a díjátadón

Fotó: Hagymási Bence

 

– Hogyan fogadta a díjat?

– Ha hiszi, ha nem, az a felülmúlhatatlan szeretet, amelyet az elmúlt hetekben kaptam az emberektől, eddig elképzelhetetlen volt számomra. Magam is meglepődtem, hogy ennyien ismernek és szeretnek az egész megyéből. A Facebook-oldalam tele lett gratulációkkal, lefagyott a telefonom a sok hívástól és az üzenetektől. Fantasztikus érzés, hogy ennyien gondolnak rám, nagyon köszönöm ezúton is mindenkinek a szavazatokat. Egy nagyon kedves betegemtől pedig egy olyan bögrét kaptam, amelyre ráégették azt a képet, amelyet az önök fotósa készített a díjátadón. Ezek a személyesebb dolgok nagyon meghatottak.

– Az önről készült rövidfilmből kiderül, hogy budapesti születésű. Mióta dolgozik Tatabányán?

– Harminc éve vagyok itt, ez idő alatt sokakkal dolgoztam együtt, sokan továbbálltak, munkahelyet, vagy pályát váltottak, de én megszoktam itt, sőt, szeretek Tatabányán lenni. Eleinte hetente kétszer jártunk haza Budapestre, utána megismertem a férjemet, jöttek a gyerekek, így egyre ritkábban jutottunk haza, azóta ők vendégeskedtek gyakrabban nálunk.

Dr. Lehőcz Irma a díjátadón
Fotós: Hagymási Bence

– Hogyan indult a pályája?

– 1987-ben végeztem az egyetemen, akkoriban sok orvos volt Magyarországon és nagyon nehezen lehetett állást kapni. Tatabányán tudtam elhelyezkedni és itt olyannyira jó fogadtatást kaptam, hogy a város és Budapest távolság hirtelen nem is tűnt nagy távolságnak. Kezdő orvosként a fül-orr gégészeti osztályon kezdtem, továbbképzésekre jártam, az első szakvizsgámat fül-orr gégészetből szereztem, majd hallásgondozásból, audiológiából szereztem a másodikat. Idővel adjunktus, majd megbízott főorvos lettem.

– Amikor az interjú kapcsán kerestem, alig tudtam elérni. Mennyire zsúfoltak a hétköznapok?

– Rengeteget dolgozom, a kórházi munkaidőn kívül még négy helyen próbálok helytállni, egyebek mellett magánrendeléseket folytatok. Van két egyetemista korú gyermekem, ezért nem engedhetem meg magamnak, hogy csak napi 8 órát dolgozzak. Férjem is az egészségügyben dolgozott, a gyerekeim viszont más pályát választottak. Én a magam részéről mindig is orvos szerettem volna lenni, szóval nem volt, illetve a mai napig sincs semmiféle pályát érintő dilemma az életemben.

– Most már félve kérdezem meg: mit csinál szabadidejében – amennyiben van ilyen?

– Igaza van, valóban kevés a szabadidőm. Természetesen igyekszem a családommal tölteni, de emellett szeretek kertészkedni, olvasni, próbálom utolérni magam az irodalomban. Ezekkel ki tudok kapcsolni, ami azért nagyon szükséges a sok munka mellett.

– Ön is voksolt a kampány alatt?

– Persze, szavaztam, de már most próbálok mindenkit biztatni, hogy dr. Torma Gábor legyen a következő Mindennapok Hőse, hiszen ő tavaly is és idén is a második legtöbb szavazatot kapta. Úgy gondolom, hogy oda is megérdemelten kerülne az elismerés, jövőre érte szervezünk kampányt.

A kampányról

Tatabányán másodszor rendezték meg a Mindennapok Hősei kampányt, amelynek célja, hogy olyan példaképeket mutasson be, akiknek áldozatos munkáját és tevékenységét jobban el kellene ismernünk. Akik köztünk élnek, értünk dolgoznak, minket szolgálnak. A projekt azért is kiváló, mert nem a szakma vagy valamely hivatal dönti el, kié az elismerés, hanem Tatabánya lakói. A civil kezdeményezést a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület szervezte meg, és a tavalyinál jóval több vállalkozó és cég támogatását is megnyerték, akik ajándékokat, szolgáltatásokat ajánlottak fel a győzteseknek. Az országban Tatabányán kívül Veszprémben, és idén először Tatán is szavaztak a Mindennapok Hőseire.

Az egészségügy kategóriában 56 jelöltre 316 szavazat érkezett, amelynek negyedét kapta dr. Lehőcz Irma. A díjazott az ünnepségen dr. Torma Gábor főorvos kollégájának is gratulált, aki tavaly és idén is a második legtöbb voksot kapta a kategóriában. A harmadik legtöbb szavazatot dr. Suleiman Haitham érdemelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában