vihar

2017.07.27. 15:32

Megdolgoztatta a szerdai vihar a tűzoltókat

Többnyire leszakadt ágak miatt riasztották a Komárom-Esztergom megyei tűzoltókat és katasztrófavédőket a szerdai vihar kapcsán, de a tarjáni sárfolyásnál is be kellett avatkozniuk.

kemma.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

Egy esztergomi iskola kerítésére dőlt egy fa a Martsa Alajos utcában, illetve lelógó ágak veszélyeztették az udvaron tartózkodókat. A város hivatásos tűzoltói magasból mentő szer és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a kidőlt fát.

Bakonysárkányon, a Béke úton villanyvezetéket szakított le egy leszakadt ág, egy másik pedig a vezetéken lógott. A kisbéri hivatásos tűzoltók lezárták az érintett útszakaszt és értesítették a szolgáltató szakembereit, akik áramtalanították a vezetékeket, ezt követően eltávolították az ágakat. Környe külterületén úttestre és távközlési vezetékre, Tatabányán pedig az útra dőlt növények eltávolításához riasztották a tűzoltókat. Az oroszlányi önkormányzati, a környei önkéntes és tatabányai hivatásos tűzoltók láncfűrészek segítségével avatkoztak be, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A tegnapi intenzív esőzés következtében rengeteg sár folyt a Tatabánya és Tarján közötti útra, a szennyeződést a tatabányai hivatásos és a tarjáni önkéntes tűzoltók vízzel távolították el. Esztergomban, a Simor János utca és a Rákóczi tér kereszteződésénél munkagödör omlott be és megsérült egy gázvezeték is. Az esztergomi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, amíg a közelben lévő szakember a gázt elzárta és a szivárgást megszüntette. Tatabányán a Nyárfa utcában méteres víz állt egy vízóra aknában, itt a tatabányai hivatásos tűzoltók szivattyúval avatkoztak be, tudtuk meg a katasztrófavédelemtől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában