Lopás bűntette

2024.05.27. 08:18

Videó: teherautóval loptak a munkahelyükről, targoncával vitték ki az 1 millió forintot

A nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két férfival szemben, akik tehergépkocsival vitték ki a munkahelyükről a szigetelőanyagot. Az esetről videófelvétel is készült.

Kemma.hu

A vádirat szerint a gazdasági társaság bábolnai telephelyén dolgozott a két elkövető, munkaköri feladatuk volt a raktározás, rakodás, belső anyagmozgatás, illetve az egyik férfi tehergépkocsival áruszállítást is végzett. A két elkövető 2022. április 16-án a cég egyik bábolnai raktárából  53 tábla szigetelőanyagot  lopott el úgy, hogy az egyik férfi a tehergépkocsival a raktár bejáratához állt,  a másik férfi a raktárból targoncával felrakta a tehergépkocsi rakterébe a szigetelőanyagot, majd beült a tehergépkocsiba. Az elkövetők ezután a tehergépkocsival a szigetelőanyagot átszállították a cég egy másik bábolnai telephelyére, ahova ellenőrzés nélkül tudtak bejutni.

Az 1 millió 121 ezer 586 forint értékű  szigetelőanyagot  a telepről még aznap egy harmadik férfi szállította el a saját tulajdonában lévő tehergépkocsijával, aki nem tudott arról, hogy az általa átvett szigetelőanyagok lopásból származnak. Ettől a férfitól a nyomozó hatóság a lopott szigetelőanyagot lefoglalta, így a lopással okozott kár megtérült.

A Komáromi Járási Ügyészség a nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt benyújtott vádiratban mindkét elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre tett indítványt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában