Tűzeset

2024.05.18. 06:31

Újabb fotók: hatalmas területen pusztított a vértesszőlősi nádastűz

Nagy erőkkel vonultak csütörtök délután a tűzoltók. A vértesszőlősi nádastűz hatalmas területen pusztított, amit több óra munka után sikerült eloltani.

Kemma.hu

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, csütörtökön hatalmas füstfelhőre lehettek figyelmesek az emberek a vértesszőlősi nádastűz miatt. A füstöt Tatabányáról és Tatáról is jól lehetett látni, ami nem is csoda, hiszen több mint 10 hektár terület égett le. Az esetről a beavatkozó tatabányai hivatásos tűzoltók mellett a kocsi önkéntesek és a tatabányai terepjárósok is megosztottak fotókat.

Mindent felperzselt a vértesszőlősi nádastűz
Mindent felperzselt a vértesszőlősi nádastűz
Fotó: Kiss Róbert Ede tű. szds. / Forrás: Katasztrófavédelem

Hatalmas területen tombolt a vértesszőlősi nádastűz

A vasúti töltés és az Által-ér közötti területen kapott lángra a nádas, gazos, bozótos, cserjés, fás terület megközelítőleg 12 hektáron. A hatalmas füst miatt a vasúti közlekedés is csak sebességkorlátozással haladhatott.

A kocsi lánglovagok közösségi oldalukon is beszámoltak a tűzesetről. 

Az oltásban szintén részt vevő és segítő tatabányai terepjárósok is közöltek képeket közösségi oldalukon a több órás kemény munkáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában