Hamis vád

2024.05.22. 06:00

Elképesztő, hogyan vezetett az esztergomi nő, de még tudta fokozni

Esztergomban igazoltatták a nőt a rendőrök, akiről több turpisság is kiderült. A szabálytalan sofőr még a barátnőjét is belekeverte az ügyébe.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint hamis vád vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járásbíróság 350 ezer forint pénzbüntetést szabott ki azzal a nővel szemben, aki barátnője lakcímkártyájával akarta magát igazoltatni Esztergomban. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a büntetővégzést az ügyész tudomásul vette, a szabálytalan sofőr tárgyalás tartását kérte. A nő végül a tárgyalás tartási kérelmét visszavonta, ezért a büntetővégzés jogerőre emelkedett.

A szabálytalan sofőr megpróbált inkognitóban maradni

A vádirat szerint az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei 2023. április 10-én Esztergomban, a Visegrádi úton igazoltatták az elkövetőt, aki gépkocsival közlekedett. A nő nem rendelkezett vezetői engedéllyel, az autónak, amellyel közlekedett, lejárt a műszaki érvényessége, kivonták a forgalomból és kötelező biztosítással sem rendelkezett. A sofőr azért, hogy az ezzel járó szabálysértési felelősségre vonást elkerülje és a valós személyazonosságát elfedje, egy korábban nála maradt, volt barátnője lakcímkártyájával igazolta magát az intézkedő rendőröknek.

Az igazoltatás során a járőrök a központi adatok lekérdezése kapcsán észlelték, hogy az igazoltatott személy nem azonos azzal, akihez a lakcímkártya tartozik, ezért a sofőrt előállították. A nő a más nevére kiállított lakcímkártya intézkedő rendőrök részére történő átadásával barátnőjét hamisan vádolta a szabálysértések elkövetésével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában