Veszélyeztetés

2024.05.22. 14:35

Porszívócsővel, partvisnyéllel, késsel tartotta rettegésben 3 gyerekét az agresszív anya

A Tatabányai járásbíróságon május 23-án, csütörtökön tárgyalják annak a nőnek az ügyét, aki A vád kiskorú veszélyeztetésének bűntette, a tárgyaláson a bizonyítási eljárás veszi kezdetét.

Kemma.hu

A vádirat szerint a vádlott a 2005-ben, 2008-ban és 2012-ben született gyermekeit egy tatabányai lakásban nevelte 2022. március 18-ig, a sértettek (a gyerekek) ideiglenes nevelésbe vételének napjáig. Az anya 2021 telétől a gyerekekkel egyre türelmetlenebbé vált, napi rendszerességgel kiabált velük, trágár módon szidalmazta őket. A legkisebb gyermeket legalább húsz alkalommal kézzel vagy fakanállal megütötte, a téli szünetben kétszer pofon ütötte, majd a porszívó csövével is megütötte az ágyon fekvő, összehúzódott gyermeket. A vádlott agresszív, bántalmazó magatartásának a legidősebb gyerek is a szemtanúja volt, aki rászólt az anyjára, ezért a nő akkor abbahagyta a bántalmazást.

2022. februárban a középső gyerek későn ért haza. Amikor belépett az ajtón, az anyja rögtön elkapta a haját, és egy partvisnyéllel megütötte az arcát. Az akkor 13-14 éves kislány ekkor beszaladt a szobájába, ahova azonban a vádlott követte, és több alkalommal megütötte őt. Az ütésektől a lány sikított. A vádlott erőszakos magatartásának a másik két gyerek is szem-, fültanúja volt.

A nő egyszer az otthonukban veszekedni kezdett a legidősebb gyerekkel, majd egy 15 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel bement annak szobájába, és szúró mozdulatot tett az irányába. A szúró mozdulatot a sértett úgy hárította el, hogy eltolta az anyja kezét, aki ezután kiment a szobából. A nő súlyos kötelességszegő magatartásával a gyerekek érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában