Ítélet

2024.05.24. 09:00

Nem kapott elsőbbséget, ezért péppé vert két nyugdíjast +videó

Megszületett az ítélet az idősöket megverő férfival szemben.

Kemma.hu

A könnyű testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki két idős emberrel dulakodott a parkolóban, mert nem kapott elsőbbséget.

A férfi a két idős embert azért ütötte le, mert nem adták meg neki az elsőbbséget
A férfi a két idős embert azért ütötte le, mert nem adták meg neki az elsőbbséget
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Mint azt dr. Horváth Sándortól, a vármegyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, az ügyészség indítványa alapján a bíróság a férfit 1 év 6 hó, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő fellebbezést jelentett be, az elkövető három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A vádirat szerint a sértettek 2023. február 26-án a komáromi áruház parkolójában nem adták meg az elsőbbséget az éppen arra gépkocsival közlekedő szlovák állampolgárságú férfinak, aki emiatt dühös lett. Az elkövető feldúlt állapotban kiszállt a kocsijából, majd a neki háttal az üzlet felé sétáló, 66 éves nő után szaladt, akinek először felhúzta a fejére a kabátja kapucniját, majd a hátánál fogva meglökte őt, mire az a földre esett, és az arcát az aszfaltba ütötte. Az elkövető ezután a nő  segítésére érkező 65 éves férfivel kezdett dulakodni, őt is legalább egyszer a bal szeme felett megütötte.

A Tatabányai Törvényszék kiemelte: a két sértett idős koruknál és fizikai állapotuknál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képesek voltak, nekik nyolc napon belül gyógyuló sérülésük keletkezett.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában