Visszaélés

2024.05.20. 15:22

Kínából rendelt drogot a fiú, anyuci volt a díler

A Komáromi Járásbíróságon május 21-én, kedden tanúk meghallgatásával folytatódik a bizonyítási eljárás a határokon átívelő drogügyben. A 2023. március 16-án megtartott előkészítő ülésen a III., IV. és VII. rendű vádlott vonatkozásában már ítélet született. Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette a vád.

Kemma.hu

A vádirat szerint, és mint arról korábban beszámoltunk, a jogerős szabadságvesztést töltő I. és II. rendű vádlott elhatározta, hogy új pszichoaktív anyagokat fog értékesíteni és e tevékenységbe bevonják hozzátartozóikat, az I. rendű vádlott élettársát (III. rendű vádlott), valamint a II. rendű vádlott édesanyját (IV. rendű vádlott). Az I. rendű vádlott a börtönben az interneten rendelt Kínából és Hong-Kongból új pszichoaktív anyagot, melyet az élettársa a szlovákiai postákon felvett, majd Magyarországra behozott, és több hazai címre feladta, illetve a IV. rendű vádlottnak továbbította.

A nő a csomagok kézhezvételét követően az anyagot tovább osztotta, és a fia által megadott címekre, illetve a büntetés-végrehajtási intézetbe is eljuttatta. A büntetésvégrehajtási intézetbe való bejuttatás egyik módja volt az, hogy az anyagot alkoholban, sebbenzinben, illetőleg acetonban feloldotta, majd az így létrejött oldatot újságlapokba itatta, és a szárítást követően az újságlapokat postai úton küldte be a címzettek részére. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában