Ítélet

2024.05.15. 13:31

Késes támadás Komáromban: rendőrökre rontott a férfi

A komáromi társasházba kellett sietniük a rendőröknek egy őrjöngő lakóhoz. A késes támadás ügyében most ítéletet hozott a bíróság.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Komáromi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki konyhakéssel fenyegette a rendőröket. A bíróság a késes támadás miatt a férfit az előkészítő ülésen 2 év 4 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítéletet az elkövető és védő tudomásul vette, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A késes támadás után börtönbe kell mennie a komáromi férfinak
A késes támadás után börtönbe kell mennie a komáromi férfinak 
Forrás: Shutterstock

Késes támadás a komáromi társasházban

A vádirat szerint a férfi 2022. novembere óta életvitelszerűen a nagyszülei tulajdonában álló komáromi társasházi lakásában lakott, ahol italozó életmódot folytatott és ittas állapotban gyakran agresszív magatartást tanúsított, kiabált és veszekedett a nagyszüleivel, illetve a lakás berendezési tárgyait megrongálta.

A vádlott 2023. január 19-én is agresszíven viselkedett, több berendezési és használati tárgyat megrongált a lakásban, majd a lépcsőházi ablakot is kitörte. Ezután egy kést vett magához, amelyet a kezében tartva hőzöngött és kiabált. A fenti cselekmények miatt tett lakossági bejelentést követően érkezett a helyszínre két rendőr. 

A férfi ekkor a konyhai kést a jobb markában tartva, agressziótól eltorzult arccal, a rendőrök irányába megindulva tett egy-két lépést, miközben azt kiabálta, hogy 

Gyertek, kinyírlak benneteket is, utána meg magammal végzek!

A rendőrök az elhangzott fenyegetés, és az esetleges támadás lehetősége miatt kihátráltak a lakásból, miközben többször felszólították a férfit, hogy tegye le a kést. Ekkor visszahátrált a rendőrök számára be nem látható előszobarészbe. Az egyenruhások folyamatosan igyekeztek megnyugtatni az agresszort, melynek hatására – késsel a kezében – újból előlépett, közölte, hogy meg akar halni, majd a további felszólítások hatására a kést letette és azt irányukba elcsúsztatta. Ezt követően a rendőrök a vádlottal szemben kényszerítő eszközt alkalmaztak.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában