Megrázó hír

2024.05.03. 16:22

Gyermekek találtak holttestet Aszódon: a megtalált nő bűncselekmény áldozata volt

Rabszolgaként tartották verték, majd kidobták a kocsiból és hagyták meghalni a nőt Aszódon. A holtestre végül két gyermek talált rá.

Kemma.hu

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába április 28-án kora este egy férfi tett bejelentést: lánya a barátnőjével játszott, amikor egy aszódi társasház előtt egy elhunyt személyt találtak. Később kiderült, hogy a holtest bűncselekmény áldozata volt. 

A gyermekek által megtalált holttest ügyében H. Bélát és feleségét gyanúsítják, akik feltehetőleg rabszolgasorba taszították és halálosan megverték  a holtan talált nőt
A gyermekek által megtalált holttest ügyében H. Bélát és feleségét gyanúsítják, akik feltehetőleg rabszolgasorba taszították és halálosan megverték  a holtan talált nőt
Forrás: police.hu

A rendőrség tovább nyomozott a rejtélyes holttest ügyében

A kiérkező rendőrök azonosították az elhunytat, egy 34 éves piliscsévi nőt - derül ki a police.hu tudósításából.

A nyomozás előrehaladtával nem tudták egyértelműen kizárni, hogy bűncselekmény áldozata lett.

Soron kívüli boncolásáról intézkedtek, ahol az elsődleges igazságügyi orvosszakértő sérült vesét, a koponya hátsó részén agyi bevérzést és több felületi sérülést is talált. A halál beálltának időpontját jó pár órával a megtalálása előttre vélelmezte.

A vármegyei életvédelmi nyomozók ezzel párhuzamosan alapos tanúkutatást és adatgyűjtést végeztek. A nyomozás eddigi megállapításai szerint a sértett 2023. nyarán Piliscséven lakott egyik ismerősénél, aki szívességből fogadta magához, azonban egy hónap után, egy számára ismeretlen ember érkezett érte, és magával vitte a nőt.

Rabszolgasorsba taszították élete utolsó hónapjaiban az elhunyt nőt

A rendőrök három napon belül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Pátroha településig jutottak, ahonnan a helybéli kollégák közreműködésével négy embert állítottak elő. A gyanú szerint az 57 éves H. Béla és 54 éves neje az elmúlt hónapokban személyi szabadságában korlátozták, fizetés nélkül dolgoztatták, és H. Béla napi szinten bántalmazta a sértettet. Adataink szerint a házaspár fia és annak párja is tudott a történtekről, azonban nem nyújtottak segítséget a nőnek.

A nő április 28-án este rosszul lett, autóba ültették, és Pest vármegyébe utaztatták, majd kitették az aszódi társasház előtt, és sorsára hagyták. A rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják, hogy a nő pontosan mikor vesztette életét.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai H. Bélát és feleségét őrizetbe vették
A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai H. Bélát és feleségét őrizetbe vették
Forrás: police.hu

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai H. Bélát és feleségét őrizetbe vették. Halált okozó testi sértés, valamint kényszermunkával megvalósított emberkereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. Nem tettek vallomást, letartóztatásukról holnap dönt a bíróság. Fiukat és annak párját halált okozó segítségnyújtás elmulasztása bűntettével gyanúsították meg. Mindketten beismerő vallomást tettek, szabadlábon védekeznek.

Az ügy részleteiről Dr. Pusztay Roland r. százados, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztályának vezetője számolt be a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ épületében.
Az ügy részleteiről Dr. Pusztay Roland r. százados, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztályának vezetője számolt be a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ épületében.
Forrás: police.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában