Büntetővégzés

2024.05.30. 09:22

Ezt a büntetést kapta a két férfi, akik milliós tételben loptak a munkahelyükről +videó

A nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a két férfival szemben, akik tehergépkocsival vitték ki a telephelyről a lopott holmit.

Kemma.hu

A vádirat és a megállapított tényállás szerint, és mint arról korábban beszámoltunk, a két elkövető 2022. április 16-án a cég egyik bábolnai raktárából  53 tábla szigetelőanyagot lopott el úgy, hogy az egyik férfi a tehergépkocsival a raktár bejáratához állt, a másik férfi a raktárból targoncával felrakta a tehergépkocsi rakterébe a szigetelőanyagot, majd beült a tehergépkocsiba. A  gazdasági társaság bábolnai telephelyén a két elkövető munkaköri feladata volt a raktározás, rakodás, belső anyagmozgatás, illetve az egyik férfi tehergépkocsival áruszállítást is végzett. Az elkövetők ezután a tehergépkocsival a szigetelőanyagot átszállították a cég egy másik bábolnai telephelyére, ahova ellenőrzés nélkül tudtak bejutni.

Az 1 millió 121 ezer 586 forint értékű szigetelőanyagot a telepről még aznap egy harmadik férfi szállította el a saját tulajdonában lévő tehergépkocsijával, aki nem tudott arról, hogy az általa átvett szigetelőanyagok lopásból származnak. Ettől a férfitól a nyomozó hatóság a lopott szigetelőanyagot lefoglalta, így a lopással okozott kár megtérült.

Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, a nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság büntetővégzést hozott a két férfival szemben. A bíróság mindkét férfival szemben egyaránt 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette – tudtuk meg Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában