Ítélet

2024.05.30. 17:57

Áldozatát több alkalommal is arcon lőtte: pont kerülhet az ügy végére

A Komáromi Járásbíróság május 31-én, azaz pénteken meghozhatja az ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki 2022. november 12-én, Ácson arcon lőtte áldozatát több alkalommal is gumilövedékkel.

Kemma.hu

A vádirat szerint a vádlott 2022. november 12-én egy ácsi szórakozóhelyre indult, ahová magával vitte az engedéllyel tartott gáz-riasztópisztolyát is. A sértett az ismerőseivel szintén ott tartózkodott, majd hajnalban kimentek a szórakozóhely elé dohányozni. Az ittas állapotú vádlott ekkor odament az általa nem ismert, az utcán beszélgető sértetthez és társaihoz, majd minden előzmény nélkül belekötött a sértettel lévő egyik személybe, trágár szavakkal szidalmazta és megveréssel fenyegette őt - adta hírül a Tatabányai Törvényszék. 

A sértett az ismerősének védelmére kelt és a magatartásának abbahagyására szólította fel a vádlottat, aki ekkor arcon ütötte a sértettet, majd néhány lépést hátrált, és a ruházatából elővette a gumilövedéket is kibocsátó gázriasztópisztolyát, azzal megcélozta a tőle mintegy 2 méter távolságra álló sértett fejét és négy lövést adott le.

A fegyverből kibocsátott gumilövedékek közül legalább kettő a sértett arcát találta el, melynek következtében a férfi 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett, a bántalmazás azonban súlyosabb sérülés, maradandó látáskárosodás okozására is alkalmas volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában