Ellenőrzés

2024.05.22. 07:00

156-tal repesztett a 81-esen a bakonyaljai gyorshajtó

Két városban is ellenőrzést tartottak a rendőrök a pünkösdi hétvégén. A bakonyaljai gyorshajtó 90 helyett 150 kilométer/óra feletti sebességgel taposta a gázt.

Kemma.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a kisbéri és a tatabányai zsaruk is ellenőrzést hajtottak végre a pünkösdi hétvégén. Az egyik bakonyaljai gyorshajtó jócskán túllépte a megengedett sebességet.

A Kisbéri Rendőrkapitányság munkatársai május 19-én és 20-án ellenőrzést hajtottak végre a 81-es főúton, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 90 kilométer/óra. A traffipax rögzítette, amint egy járművezető a sebességhatárt jelentősen túllépve, 156 kilométer/órával haladt gépkocsijával. A sofőr 117 ezer forint közigazgatási bírságra számíthat. A Tatabányai Rendőrkapitányság járőrei tíz óra alatt 62 főt sújtottak közigazgatási bírsággal, mivel nem kötötték be a biztonsági övüket.

Mint írták, hazánkban a közlekedési balesetek jelentős hányada a tempó nem megfelelő megválasztásával vagy a tényleges sebességtúllépéssel függ össze. A nagyobb haladási sebesség jelentősen megnöveli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A biztonsági öv a baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg, melynek használatával csökkenthető a megsérült személyek száma, illetve a sérülés foka.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában