Előkészítő ülés

2024.04.17. 08:00

Kővel dobálózott, temetőben rongált a visszaeső bűnöző

A visszaeső bűnözőt az ügyészség fegyházba küldené. Komáromi rongálásaival majd' egymillió forintos kárt okozott a férfi.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint április 18-án előkészítő ülést tartanak annak a férfinak az ügyében, aki Komáromban temetőben és bankoknál is rongált. A rongálás miatt az ügyészség g indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű vádlottat halmazati büntetésül ítélje fegyházbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze az okozott kár megtérítésére.

Rongálásával üvegeket tört be, temetőben is zúzott
Rongálásával üvegeket tört be, temetőben is zúzott
Forrás:  Shutterstock/Illusztráció

Majd' 1 milliós kár a rongálások miatt

A vádirat szerint a férfi 2022. július 17-én a hajnali órákban a komáromi köztemetőben egy vascsővel többször megütötte a díszítésre szolgáló, műkőből készült Mindszenty József másolati szobrot, annak kezeit és orrát letörte. A férfi ezzel 240 ezer forint kárt okozott. Négy nappal később egy komáromi bankfiók ügyfélbejárati ajtajának üvegét egy kővel megdobta, melynek következtében az betörött. Az okozott kár 146 ezer 453 forint. A vádlott ezután egy műszaki áruház bejárati ajtaja üvegét is betörte kővel, mellyel 219 ezer 805 forint kárt okozott.

A férfi 2022. augusztus 16-án hajnalban egy másik komáromi pénzintézet bejárati ajtajának üvegét ismeretlen eszközzel megdobta, mellyel 356 ezer 977 forint kárt okozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában