Ítélethozatal

2024.04.04. 13:27

Két évig a börtön falait fogja bámulni az a férfi, aki márkás parfümöket lopott

2 év börtönbüntetésre ítélték azt az enyveskezű tolvajt, aki márkás parfümöket lopott egy drogériából.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a tatabányai férfival szemben, aki márkás parfümöket lopott a drogériából.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása alapján az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt, valamint kötelezte a sértett kárának megtérítésére. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, a vádlott és védő tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

A vádirat szerint a férfi 2023. január 7-én a tatabányai üzletből 479.750 forint értékben lopott 15 darab márkás parfümöt úgy, hogy azokat előbb a bevásárlókosarába tette, majd abból átpakolta a hátizsákjába, ezt követően pedig fizetés nélkül távozott az üzletből. A lopott termékek mindegyike áruvédelmi eszközzel volt ellátva oly módon, hogy azok a parfümös dobozok belsejében voltak elhelyezve. A lopással okozott kár nem térült meg.

Az elkövető 2023. január 14-én ugyanebből a drogériából összesen 173.482 forint értékű, 8 darab márkás, áruvédelmi eszközzel ellátott parfümöt lopott ugyanezzel a módszerrel.  A lopással okozott kár megtérült, mivel a tolvajt az üzletből való távozást követően a parkolóban két férfi feltartóztatta, a rendőri intézkedés során tőle a lopott árut visszavették.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a sértett meg nem térült kárának megtérítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában