Visszaeső

2024.04.03. 12:58

Biztonsági őr gátolta meg a lopásban, de nem egyszer, hanem tizenegyszer

A nőt korábban már elítélték, akkor 2 évre zárták őt börtönbe. A különösen visszaeső tolvajnak ez sem volt elég, számtalan alkalommal lopott újra a boltokból.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a lopás bűntette és lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki tatabányai, tatai üzletekből lopott különféle termékeket. A különösen visszaeső bolti szarka tizenegyszer biztonsági őrrel találta szembe magát.

A különösen visszaeső bolti szarkát a biztonsági őr 11 alkalommal állította meg
A különösen visszaeső bolti szarkát a biztonsági őr 11 alkalommal állította meg
Forrás: Magyarország Ügyészsége/Youtube

A vádirat szerint a nő 2021. október 9. és 2023. május 8. között rendszeres haszonszerzés végett tizenhat sértett sérelmére huszonegyszer lopott, általában a ruházatába, illetve táskájába rejtette a termékeket. Az egyik tatabányai üzletből nyolcszor lopott összesen 189 504 forint értékben szeszesitalt, élelmiszert, szódagépet, robotporszívót, multifunkcionális sütőt.

Egy tatai üzletben 2022. október 1-jén  különböző élelmiszereket, kozmetikai és ruházati termékeket összesen 75 383 forint értékben lopott  oly módon, hogy a termékeket a táskájába rejtette. A ruházati termékek közül az egy pár sportcipőn, továbbá a két gyermek melegítőnadrágon elhelyezett áruvédelmi eszközöket egy öngyújtó segítségével eltávolította. A lopás elkövetési értéke 75 383 forint.

A különösen visszaeső nőnek még a börtönbüntetés sem volt elég

A különös visszaesőnek minősülő elkövető háromszor volt büntetve, legutóbb a bíróság 2023. február 15-én jogerőssé vált ítéletével kifosztás bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a nőt börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra és 178 433 forint összegű vagyonelkobzásra ítélje. Az egyik lopásáról videófelvétel is készült:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában