Termesztette

2024.04.18. 08:15

Közel fél évtized fegyház a jussa a Bakonyalja sárkányfűárusának +fotók

A jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróságítéletet hozott. A férfi bakonysárkányi lakóhelyén termesztette a kábítószert.

Kemma.hu

Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, a jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság 4 év 6 hó fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki  bakonysárkányi lakóhelyén termesztette  a kábítószert. Az elsőfokú ítélet kihirdetését követően az ügyész, az elkövető és védő egyaránt három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A vádirat szerint a férfi a Bécsben vásárolt, illetve az erdőben talált magvakat elültette a lakóhelyének ingatlana udvarán és a melléképületekben azért, hogy saját fogyasztására indiai hasis kendert termesszen. A férfi 2021. június 13-ig a növényeket rendszeresen öntözte, a magvakból összesen 491 tő  fejlődött ki. Az elkövető az elfogásáig amfetamint, metamfetamint és marihuanát is fogyasztott.

  bakonysárkányi lakóhelyén termesztette  a kábítószert.
A férfi Bécsben vásárolt, illetve erdőben talált magvakat ültetett
Forrás: Magyarország Ügyészsége
  bakonysárkányi lakóhelyén termesztette  a kábítószert.
A férfi az elfogásáig amfetamint, metamfetamint és marihuanát is fogyasztott
Forrás: Magyarország Ügyészsége

 

  bakonysárkányi lakóhelyén termesztette  a kábítószert.
A férfi cselekményét a törvény öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti
Forrás: Magyarország Ügyészsége

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában