Garázdaság

2024.04.12. 06:12

Fegyverrel fenyegetőzött a kutyák miatt, kétszer el is sütötte azt

A fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség bíróság elé állította az elkövetőt. A bíróság a lefoglalt fegyvert elkobozta, és gyorsított eljárásban pénzbüntetésre ítélte a büntetlen 75 éves férfit.

Kemma.hu

A tényállás szerint a férfi március 10-én egy ácsi ingatlan előtt vitázott egy másik férfival, a másik férfi kutyáinak viselkedése miatt, közben vele trágárul beszélt. Ezután az elkövető a nála lévő gázriasztó fegyverrel két alkalommal a levegőbe lőtt és azt kiabálta a másik férfinak, hogy lábon lövi, az ablakát bedobja egy féltéglával.

Ezzel a gázriasztó fegyverrel lőtt kétszer a levegőbe Ácson a férfi
Ezzel a gázriasztó fegyverrel lőtt kétszer a levegőbe Ácson a férfi
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség indítványa alapján a Komáromi Járásbíróság gyorsított eljárásban 234 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a büntetlen 75 éves férfit. A bíróság a lefoglalt riasztópisztolyt elkobozta – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mint azt Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától megtudtuk, az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában