Embercsempész

2024.04.30. 13:19

Alvázhoz hegesztett fémrekeszben szállította utasait a román férfi

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a letartóztatásban lévő elkövetőt, aki fémrekeszbe bújtatva szállított két bangladesi migránst az M1-es autópályán.

Kemma.hu

A vádirat szerint a román állampolgárságú férfi február 29-én Romániában, ismeretlen helyen felvett két bangladesi állampolgárt az általa vezetett bolgár honosságú autóba azért, hogy nekik segítséget nyújtson a magyar-osztrák államhatár jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez. Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, a férfi tisztában volt azzal, hogy utasai jogellenesen tartózkodnak Magyarországon, és az államhatárt engedély nélkül kívánják átlépni. Mégis segített nekik elbújni a jármű alvázához hegesztett, embercsempészésre kialakított 2x1,5 méteres fémrekeszbe.

A román férfi március 1-jén Ausztria felé haladt autójával az M1-es autópályán, amikor a 93. kilométerszelvényben, Ácsnál a NAV munkatársai ellenőrzés alá vonták, és utasaival együtt előállították. Mint azt Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától megtudtuk, a járásbíróság az elkövetőt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, valamint 5 év kiutasításra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, az elkövető és védő is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában