Kifosztotta

2024.03.21. 12:33

Rablás lett a közös italozás vége

Rablás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki ivótársát rabolta ki a hazafelé vezető úton.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit, mint többszörös visszaesőt 3 év 6 hó fegyházbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, és kötelezte a sértett kárának a megtérítésére. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

A vádirat szerint a két férfi 2023. július 16-án együtt italoztak a dömösi presszóban, ahonnan együtt indultak a sértett otthona felé. Az úton az elkövető cigarettát kért a másiktól, aki maga mellett tolta kerékpárját, amikor hirtelen arcul ütötte őt, aki a kerékpárjával együtt elesett, és eleredt az orra vére.

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy ezután a támadó az áldozattól követelte a nála lévő két használt mobiltelefont, amit a sértett félelmében az összesen 70 ezer forint értékű eszközöket átadta a támadónak, aki ezután még kétszer megütötte őt. A megütött férfi mindkétszer a földre esett, amitől nyolc napon belül gyógyuló térdtáji sérülése keletkezett.

A támadó mindkét telefont tovább adta. Az egyik telefont a nyomozó hatóság lefoglalta. A rabló ötször volt büntetve, vagyon elleni – köztük rablás – bűncselekmények miatt, legutóbb a bíróság 2018-ban összbüntetési ítéletével mint különös visszaesőt 2 év 11 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2022. október 17-én szabadult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában