Ítélet

2024.03.25. 12:34

Lopás a gyorsétteremben: majd' félmilliós volt így az ebéd

Élettársával ment a gyorsétterembe a férfi Esztergomba. Az ebédelésből lopás lett végül. Most ítélet született a tolvaj ügyében.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint lopás miatt bíróság elé állította azt a férfit, aki egy esztergomi gyorsétteremből lopott táskát. Az Esztergomi Járásbíróság a férfit 300 ezer forint pénzbüntetésre és a sértett kárának megtérítésére ítélte. Dr. Horváth Sándortól, a vármegyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ítélet jogerőssé vált, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

Lopás lett az esztergomi ebédelésből
Lopás lett az esztergomi ebédelésből
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Lopás a gyorsétteremben

A tényállás szerint a sértett január 13-án az esztergomi gyorsétteremben az ülőboxban felejtette a fekete színű válltáskáját, amelyben benne volt a 150 ezer forintot érő szemüvege, a pénztárcája, abban a személyes iratai, gépjármű forgalmi engedélye, valamint a nevére kiállított bankkártyái, készpénze.

Az elkövető és élettársa ugyancsak a gyorsétterembe mentek ebédelni. A férfi az étterem ugyanazon ülőboxában foglalt helyet, hol röviddel előtte a sértett is ült. A férfi élettársa eközben megvásárolta az elfogyasztani kívánt ételt. A férfi a boxban felejtett táskát megtalálta, és azt a kabátjával letakarta, így az élettársa nem szerzett arról tudomást. Távozáskor a férfi a táskát a kabátja alá rejtve vitte ki az étteremből, így jogtalanul eltulajdonította. Otthonában a táskát és a benne lévő iratokat, egyéb tárgyakat a készpénz kivételével a kályhába dobta és azokat eltüzelte. Az elkövetési érték összesen 449 ezer 120 forint, amely nem térült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában