Kinyomtatta

2024.03.26. 18:15

Hamis pénzből vásárolt extra hot-dogot, ráfizetett

A Tatabányai Járásbíróságon március 27-én előkészítő ülésen tárgyalják annak a férfinak, aki otthonában tízezreseket gyártott. Pénzhamisítás bűntette a vád. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint rendelkezzen 20 ezer forint vagyonelkobzásról.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi 2022. szeptember 30. és 2022. október 30. között, komáromi otthonában forgalomba hozatal céljából 3 darab 10 ezer forintos címletű, hamis bankjegyet állított elő. A pénzhamisításhoz a férfi a bankjegyek képmását az internetről töltötte le, majd azokat nyomtatóval kinyomtatta és kivágta.

A vádlott az általa korábban hamisított két tízezrest 2022. október 30-án Mosonmagyaróváron, egy büfében hozta forgalomba: két extra hot-dogot vásárolt, majd távozott a helyszínről. A harmadik hamis bankjeggyel 2022. november 27-én egy győri szórakozóhelyen kísérelt
meg üdítőitalt vásárolni, azonban az eladó észlelte a bankjegy hamis voltát, és értesítette a biztonsági szolgálat munkatársát, aki a vádlottat a helyszínen feltartóztatta.

A vádlott a fenti bankjegyeken kívül még további két bankjegy hamisítására irányuló előkészületet is tett oly módon, hogy egy A4-es méretű lapra 2 darab 10 ezer forintos bankjegy elülső lapjának képmását is kinyomtatta. Az A4-es lapot a rendőrök lefoglalták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában