Lopás

2024.02.19. 09:33

Videón a többszörösen visszaeső tolvaj, aki szemrebbenés nélkül lopott az esztergomi üzletekből

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki 2022 májusától lopásokat követett el. A vád szerint négyszer esztergomi, kétszer dorogi, kétszer budapesti üzletekből lopott. Három lopásnál élettársa is segítette, az ügyészség vele szemben is vádat emelt.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az Esztergomi Járási Ügyészség egy férfival és egy nővel szemben nyújtott be vádiratot lopás vétsége miatt.

A vádirat szerint a férfi és a nő élettársak, a férfi 2022. március 13-án, a nő 2022. április 10-én szabadult szabadságvesztésből, 2022. májusától lopásokat követtek el, 3 esetben közösen. A nő háromszor ugyanazon esztergomi, egyszer egy másik esztergomi, kétszer ugyanazon dorogi, kétszer két budapesti üzletből lopott. A lopások során az üzlet személyzete négyszer tettenérte a nőt.

A férfi egy esztergomi és két dorogi lopásban vett részt, ezek során az üzlet személyzetének figyelmét terelte el, egyszer maga is pakolt a nőnél lévő táskába. A lopás elkövetési értéke abban az esztergomi üzletben, ahova háromszor tért be a nő, 96.412 forint. Ebből az üzletből az elkövetők kozmetikai szereket, élelmiszereket pakoltak a nőnél lévő nagy táskába.

A férfi kétszer volt büntetve, különös visszaeső, a nő tizenegyszer volt büntetve, többszörös visszaeső.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság mindkét elkövetőt börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint a nőt kötelezze a sértettek meg nem térült kárának a megtérítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában