Vádemelés

2024.02.20. 08:33

Videón a többszörösen visszaeső tolvaj, aki sportot űzött a lopásból

A férfit minden lopásnál tettenérte a biztonsági szolgálat.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség a lopás bűntette és a négy rendbeli lopás vétsége miatt benyújtott vádiratban börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

A vádirat szerint a többszörös visszaeső férfi 2022. március 7. és 2022. december 2. napja között rendszeres haszonszerzésre törekedve követett el több lopást.

A videón az a cselekmény látható, amikor a férfi 2022. augusztus 21-én a tatabányai áruházban a hátizsákjába rejtett 8 db szigetelőszalagot, 1 db kést, 1 db kalapácsot, 1 db mérőszalagot és 2 db bordűrt, majd azok kifizetése nélkül távozni kívánt az üzletből, amikor a biztonsági szolgálat munkatársa ellenőrzés alá vonta, amelynek során a vádlottól a termékeket visszavették. A bűncselekmény elkövetési értéke 12.166 forint.

Ezen kívül a férfi 2022. március 7-én egy másik tatabányai áruházban 4 tábla Milka csokoládét, 2022. június 21-én egy tatabányai drogériából parfümöt lopott úgy, hogy azt a nadrágjába rejtette, 2022. augusztus 8-án egy tatabányai boltban 2 db téliszalámit rejtett a táskájába, 2022. szeptember 4-én egy társával a hátizsákba rejtett, 2 db kávét, illetve a nadrágjába csokoládét, végül 2022. december 2-án ugyanebből a boltból 2 doboz szaloncukrot a kabátjába rejtett.

A férfit minden lopásnál tettenérte a biztonsági szolgálat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában