Baleset

2024.02.12. 13:00

Videón a motorosbaleset: a vétkes kamerája rögzítette a fogyatékosságot okozó ütközést

A maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, akinek a bukósisakjára rögzített menetrögzítő kamera készítette a felvételt az ütközésről.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfival szemben 1 év 6 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetést, és 2 év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész tudomásul vette.

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az elkövető 2022. augusztus 14-én motorkerékpárt vezetett az 1119. számú úton Héreg felől Bajna irányába. Egy útkanyarulatban, az adott útszakaszra megengedett 50 kilométer/óra sebesség, illetve a kanyaríven biztonságos áthaladást biztosító 48-50 helyett, szabálytalanul 85-90-re gyorsított, majd fékezni kezdett. 

A Tatabányai Törvényszék közleményéből az is kiderült, hogy ennek hatására a motorkerékpár „felegyenesedett”, letért az út vonalvezetésének megfelelő ívről, áthaladt a záróvonalon és mintegy 65-70 kilométer/óra közötti sebességgel nekiütközött az ellentétes irányú forgalmi sávban, szemből érkező másik motorosnak.

A sértett az ütközést elkerülni nem tudta, motorja az útmenti árokba csapódott. A balesetet észlelve egy harmadik motoros fékezni kezdett, emiatt egyensúlyát vesztette. Az ő járműve a bal oldalára dőlve felborult.

A balesetben a legrosszabbul járt motoros nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, kialakult állapota maradandó fogyatékosságot eredményezett. Az elkövetőnek is nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek. A harmadik motoros nem sérült.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában