Átverés

2024.02.24. 07:21

Védtelen idős nőt fosztott ki a háromtagú banda, komoly büntetés vár rájuk

A csoportosan elkövetett kifosztás, közokirattal visszaélés, és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a két férfit és nőt, akik egy idős nőtől vették el értékeit egy buszmegállóban.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a bíróság a többszörös és különös visszaeső férfit 5 év fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, a másik büntetett férfit 3 év  6 hónap börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, a büntetlen nőt 2 év, végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész, az egyik férfi és a nő tudomásul vette, így két elkövetővel szemben az ítélet jogerőssé vált, a többszörös visszaeső férfi és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a három elkövető január 21-én a komáromi buszmegállóban felfigyelt a padon ülő 76 éves nőre. A két férfi odament, beszélgetést kezdeményeztek vele, megdicsérték a külsejét, illetve az egyik férfi kezet is nyújtott neki, aki kezét nyújtva előrébb hajolt, óvatlansága folytán nem figyelt a kosarában tárolt kézi táskájára.

A Tatabányai Törvényszéktől azt is megtudtuk, hogy miközben a két pasas a figyelmét elterelte, a női elkövető odaült a hölgy padon elhelyezett táskája mellé, abból kivette a 20 ezer forint értékű mobiltelefonját, a 10 ezer forint értékű pénztárcáját, benne a személyes iratokkal, bankkártyával, és 40 ezer forint készpénzzel.

A nő a mobiltelefont a ruházatában rejtette el, a pénztárcát pedig átadta a többszörös visszaeső egyik társának. A nyomozó hatóság a mobiltelefont a nőtől, 20 ezer forint készpénzt a többszörös visszaeső férfitól, a TAJ-kártyát a másik férfitól lefoglalta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában