Erőszak

2024.02.15. 12:44

Randalírozót próbált lenyugtatni egy férfi, "hálából" alkoholos üveggel verték arcon

A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé az elkövetőt.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság az elkövetőt 260 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, a védő és az elkövető is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a tényállás szerint az ukrán állampolgárságú férfi 2023. december 16-án a komáromi munkásszálló bejárati ajtaját csapkodta és kiabált. 

A sértett felszólította a férfit, hogy ezt hagyja abba, mivel a többi lakó pihenni szeretne. Ezután az elkövető elkezdett vele is kiabálni, hogy miért magyaráz neki, majd a kezében lévő 7 decilieres, szeszesitalt tartalmazó üveggel, egy alkalommal arcon vágta.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatásából az is kiderült, hogy a cselekmény következtében az elszenvedőnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, az elkövető magatartása pedig alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában