Sorozat-szabálysértő

2024.02.21. 08:00

Nem passzolt a kocsi a rendszámhoz - a szabálysértések császára vezette

A férfi letartóztatását az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírója január 29-én egy hónapra rendelte el.

Kemma.hu

A járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette és az egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta az elkövető  letartóztatása két hónappal történő meghosszabbítását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

Az indítvány szerint a büntetőeljárásban kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló férfi  január 26-án Esztergom lakott területén, az Áchim András utcában vezetett egy személygépkocsit, amelyre egy másik személygépkocsira kiadott forgalmi rendszámot helyezett fel korábban.

A férfival szemben a közlekedés körében elkövetett szabálysértések miatt az elmúlt két évben öt alkalommal indult szabálysértési eljárás, amelyben őt a járásbíróság összesen 36 hónapra tiltotta el a járművezetéstől. A férfi  többször volt büntetve, közülük a bíróság 2021-ben jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt 200 óra közérdekű munka büntetésre, majd 2023-ban az  eltiltás hatálya alatt vétsége, járművezetés tiltott átengedésének vétsége, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 2 év végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra, végül ugyancsak 2023-ban súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

Az elkövetővel szemben lopás bűntette miatt nyomozás is van folyamatban. A férfi letartóztatását az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírója 2024. január 29-én egy hónapra rendelte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában