Fontos beszélgetés

2024.02.23. 08:25

Megdöbbentette a fiatalokat a zaklatásukra szakosodott bűnszervezet

Egyedi esetekről tudnak, a bűnszervezet jelenléte még nekik is új.

Kemma.hu

Nem is gondolták, hogy bűnszervezetek szakosodnak a zaklatásukra

Forrás: Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség/Facebook

A gyerekek egymásra is nagyon figyelnek, nem vihetik magukkal a telefont az iskolába, otthon is megvan az az időszak, amikor használhatják. Tudatosan kezelik az online kapcsolattartáshoz szükséges eszközöket Környén.

A Szent Imre Lakásotthonban tizenkét gyermek és fiatal él együtt nevelőikkel. A legifjabb 11 éves, míg a legidősebbek már nagykorúak. A Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató intézményében Elekné Bábel Brigitta százados, a Tatabányai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója beszélgetett a lakókkal. Az ifjak nagyon tájékozottan válaszoltak a feltett kérdésekre és kiderült, hogy tisztában vannak az online szexuális zaklatás és kényszerítés fogalmával.

A saját környezetükben megtörtént esetek kapcsán az előadóval sorra vették azokat a módszereket, amelyek éppen a fiatal korosztályt célozzák meg. A rendőrség beszámolója szerint megdöbbentek annak hallatán, hogy teljes bűnszervezetek szakosodtak az online zsarolások elkövetésére. A közösségi médiában gyakran találkoznak ők is álprofilokkal, tudnak olyan esetekről, amikor iskolatársukat intim fotóikkal zsarolták. Tájékoztatást kaptak a fiatalok arról, hogy ha valaki „csak” megosztja, továbbküldi ezeket a zsaroló képeket, ugyancsak bűncselekményt követ el.
 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában