Pénzmosás és lopás

2024.02.22. 16:30

Lopott telefonnal nyerészkedtek, csúnyán megütötték a bokájukat érte

A pénzmosás bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott egy férfival és egy nővel szemben.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság a férfit a telefon eltulajdonítása miatt 160 óra közérdekű munka büntetésre, a nőt az eltulajdonított telefon megvásárlása okán pénzmosás bűntette miatt 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítéletet az elkövetők tudomásul vették, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a sértett 2022. június 13-án miközben épp hazafelé tartott a  komáromi presszóból, a közelében lévő közterületen elejtette a 85 ezer forint értékű telefonját a benne lévő SIM-kártyával, rajta lévő tokkal és védőfóliával együtt.

Az elkövetők egyike észrevette és magához vette a mobiltelefont, elhatározta, hogy a készüléket eltulajdonítja, annak ellenére, hogy az illetőt ekkor egy ismerőse kereste telefonon, akivel a férfi közölte, hogy nem a másik van a telefonnál. A sértett és az elkövető korábbról ismerték egymást, így lehetősége lett volna a telefont visszaadni részére.

A férfi a mobiltelefont 2022. június 13-án a délutáni órákban elvitte a nő komáromi lakásába, itt a nőnek megvásárlásra ajánlotta fel, aki arról tájékoztatta őt, hogy a készüléket nem sokkal korábban találta és nem fogja senki keresni. A hölgy a telefont 35 ezer forintért tartozékok nélkül megvásárolta, a nyomozó hatóság tőle foglalta le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában