Csalók

2024.02.22. 19:18

Így vigyázz az idős rokonaidra, mielőtt áldozattá válnak

Az idősek jóhiszeműségét használják ki a csalók. Ez derült ki az online csalások jellemzőiről, az elkövetési módszerekről tartott rendőrségi előadáson a tatabányai idősklubban.

Kemma.hu

A bűnözők egy része az idős embereket célozza meg, kihasználva jóhiszeműségüket, segítőkészségüket. A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya célzottan ezekről a módszerekről, a szépkorúak sérelmére elkövetett bűncselekményekről, csalásokról igyekszik tájékoztatni az érintett korosztályt.

A rendezvénysorozat keretében a tatabányai Újvárosi Segítő Szolgálat idős klubjában Elekné Bábel Brigitta rendőr százados, a Tatabányai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója tartott előadást. A rendőrség beszámolója szerint az idősek szívesen fogadták a jótanácsokat, a megtörtént eseteken keresztül pedig gyakorlati technikákat is elsajátíthattak arról, hogyan kerülhetik el a csalásokat.

Fontos segítség lehet, ha az idősek a család fiatalabb tagjainak, illetve a rendőrségi szakemberek segítségével, elővigyázatosabban használják az internetet, és gyanakvással kezelik a beérkező telefonhívásokat, e-maileket, üzeneteket is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában