Indítvány

2024.02.23. 09:54

Így mosta a pénzét a szír férfi, aki hosszú időre letartóztatásban marad

A szír férfi előállításakor még az alsónadrágjába is rejtett pénzt.

Kemma.hu

Dr. Stoller Katalin ügyész, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy a pénzmosás bűntette miatt folyamatban lévő ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványozta a szír állampolgárságú, budapesti tartózkodási helyű férfi letartóztatásának két hónappal történő meghosszabbítását.

A férfi letartóztatását az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság 2023. október 27-én rendelte el, határidejét legutóbb 2024. február 27-ig hosszabbította meg.

Az indítvány szerint megalapozott a gyanú arra, hogy a férfi nagyszámú személy részére értékesített különböző márkájú, jövedéki adózás alól elvont, költségvetési csalásból származó, magyar zárjegy nélküli cigarettát, amelyek kiskereskedelmi forgalmi ára csaknem 270 millió forint.

A NAV nyomozó hatósága kutatást tartott egy polgárdi férfi lakóhelyén és személygépkocsijában, ahol jelen volt az elkövető is.  A kutatás során a nyomozó hatóság közel 4.000 doboz különböző márkájú jövedéki adózás alól elvont, költségvetési csalásból származó, magyar zárjegy nélküli cigarettát foglalt le, amelyeket a polgárdi férfi a letartóztatott férfitól vásárolt. A cigaretták ellenértékének egy részét a szír férfi az előállításakor alsónadrágjába rejtette, amelyet csupán a rendőrségi fogdára történő befogadásakor végrehajtott ruházat átvizsgáláskor találtak meg.

Az indítvány szerint a letartóztatás szükséges a terhelt jelenlétének büntetőeljárás során történő biztosításához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában