NAV

2024.02.27. 11:56

15 milliós cigaretta: turistabuszban lapult a csempészáru az M1-esen

A turistabusz Angliába tartott utasok nélkül, de jól megpakolt utánfutóval. A holmik között rengeteg cigaretta bújt meg, amit lefoglaltak a pénzügyőrök.

Kemma.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közösségi oldalán számolt be arról, hogy a pénzügyőrök az M1-es autópályán ellenőriztek egy turistabuszt, amelyben több ezer doboz román zárjegyes cigaretta lapult. A moldáv turistabusz Angliába tartott, célba azonban már nem ért a csempészáru.

7500 doboz cigaretta került elő az utánfutóból
7500 doboz cigaretta került elő az utánfutóból
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A több ezer doboz cigaretta hamar előkerült

Az egyenruhásoknak gyanús lett a busz, amiben csupán három ember ült, mégis utánfutót húzott. A teljesen megpakolt utánfutót kipakolták a pénzügyőrök. Rá is bukkantak a 7500 doboz zárjegyes cigarettára. A 36 éves sofőr azt mondta, hogy nem tudott az illegális mennyiségű füstölnivalóról, kollégái pakolták be a csomagokat.

A pénzügyőrök a 15 millió forint értékű dohányt lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Az elkövető több mint húszmillió forint bírságra is számíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában