Rongálás

2024.01.11. 07:50

Vászonnak nézték a tatai épület falát: majd' fél millát kell kicsengetniük tettükért

A két férfi úgy gondolta, jó buli lesz szétfirkálni a tatai épület falát.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a rongálás bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség az eljárást megszüntette azzal a két férfival szemben, akik az általuk falfirkálással okozott kárt közvetítői eljárásban térítették meg.

A megállapított tényállás szerint a két férfi 2023. április 28-án este a tatai épület falára piros színű festékkel, valamint kék színű filctollal különböző szöveget festett. Az elkövetőket cselekményük közben tetten érték, a két férfi együtt 943.262 forint kárt okozott sértettnek.

Filctollal is rajzoltak az épület falára
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az elkövetők a bűncselekmény elkövetését beismerték. Az ügyészség megállapította, hogy a bűncselekmény következményeinek jóvátétele várható, ezért a büntetőeljárást hat hónapi időtartamra felfüggesztette a közvetítői eljárás lefolytatása céljából.

Az elkövetők a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet fejenként 472.000 forint megfizetésével és bocsánatkéréssel jóvátették, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában