Tűzjelző

2024.01.23. 12:50

Összesen 198 lakástűz volt tavaly vármegyénkben: egyik otthonban sem volt füstérzékelő

Az akár emberéletet is követelő tragédiák megelőzése érdekében javasolt a családi házakban és a lakásokban füstérzékelőt alkalmazni, amely hangos sípolással hívja fel a figyelmet a veszélyre, így lehetőséget biztosít a menekülésre.

Kemma.hu

2023-ban összesen 198 lakástűz keletkezett Komárom-Esztergom vármegyében. A lakástűzzel érintett otthonok egyikében sem volt füstérzékelő, holott ezek a készülékek már a tűz kezdeti fázisában megbízhatóan jeleznek, amikor még van idő cselekedni, az éppen meggyulladt tüzet eloltani, vagy kimenekülni és a tűzoltókat hívni – figyelmeztet erre a Komárom-Esztergom vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Mint azt a katasztrófavédők írják: rendszeresen ellenőrizzük az elektromos készülékeket és vezetékeket. Kerüljük a hálózat túlterhelését, és csak jó állapotú, engedélyezett elektromos eszközöket használjunk. Tartsuk távol a gyúlékony anyagokat a hőforrásoktól, és megfelelően tároljuk azokat.

Továbbá, ügyeljünk arra, hogy a fűtési rendszerek karbantartottak legyenek, és csak megfelelően engedélyezett fűtőberendezéseket használjunk. A nyílt láng használatára fokozottan figyeljünk, minden esetben győződjünk meg róla, hogy biztosan eloltottuk a gyufát, gyertyát, vagy éppen a cigarettát. A családtagjaink, hozzátartozóink biztonsága érdekében szerezzünk be füstérzékelőt! Fokozottan figyeljünk az idős, egyedül élő rokonainkra, ismerőseinkre!

Baj esetén pedig a 112-es segélyhívó számon azonnal értesítsék a tűzoltókat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában