Szabálytalan sofőr

2024.01.31. 13:39

Megkülönböztető jelzéssel száguldozott a BMW-s az M1-esen Tatabányánál

A gyáli férfival szemben az autópályás rendőrök háromrendbeli szabálysértés miatt tettek feljelentést.

Kemma.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint  január 25-én reggel érkezett a bejelentés, hogy egy BMW személygépkocsi vezetője az M1-es sztrádán, Tatabánya környékén megkülönböztető fényjelzést használ, ha az előtte haladó nem tér le a külső forgalmi sávba. Rendőreink a bejelentést követően észlelték a nagy sebességgel közlekedő járművet, majd megállították. 

Az egyenruhások kérdőre vonták a 44 éves sofőrt a műszerfalon a szélvédőhöz gumitappancsokkal rögzített eszköz miatt. A járművezető úgy nyilatkozott, hogy az sárga, villogó fényt kibocsátó figyelmeztető jelzés, mely nem működik, nincs áramforráshoz csatlakoztatva. Az egyenruhások megállapították, hogy a kapcsolóból a vezetéket kiszakították, továbbá az LED-lámpa piros-kék, villanó fény kibocsátására alkalmas. 

Ráadásul a jármű átvizsgálása során kiderült, hogy a gépkocsi jobb oldali, hátsó lámpabúrája eltörött, és szakszerűtlenül ragasztották meg, illetve a rendszámtábla is olyan mértékben volt koszos, hogy arról a karaktereket nem lehetett leolvasni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában