Tudáspróba

2024.01.03. 13:13

Megjelent az új katasztrófavédelmi teszt

Az elmúlt tizenkét hónap tűz-, illetve katasztrófavédelmi tesztjeinek kérdéseiből válogat 2024 első katasztrófavédelmi tesztje.

Kemma.hu

Forrás: BM-OKF

Fotó: Szőke Péter

A katasztrófavédők közzétették a 2024-es év első katasztrófavédelmi tesztjét. Mit írták, a kérdések között vannak erdőtűzre, hőségriasztásra vonatkozók, szóba kerül a tűzvizsgálati hatósági eljárás, a háztartási hulladék kerti égetése, a mezőgazdasági gépek szezonális szemléje, de a szakemberek arra is várják a választ, hogy szabályozza-e valami, hol kell elkezdeni az aratást, milyen messze legyen a szénakazal a búzatáblától, és milyen jégvastagságnál lehet már biztonságosan korcsolyázni.

A kérdezz-felelekből az is kiderül, milyen problémákat okozhat, ha nem megfelelő tűzifát használunk, és miért nem szabad óvatlanul összeönteni a háztartásban fellelhető tisztítószereket. Ha tetszett a teszt, töltsétek ki a korábbi katasztrófavédelmi és tűzvédelmi tesztjeiket is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában