Átverés

2024.01.08. 14:00

Letartóztatásban marad a férfi, aki nőként kiadva magát milliókat csalt ki áldozataitól

Az elkövetőt 10 rendbeli zsarolás bűntettével, 38 rendbeli csalás bűncselekményével és 1 rendbeli hamis magánokirat felhasználása vétségével gyanúsítják megalapozottan.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a zsarolás bűntette, csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság újabb kettő hónappal hosszabbítsa meg annak a férfinak a letartóztatását, aki interneten nőnek adta ki magát, így kért pénzt óvatlan férfiaktól, illetve zsarolással követelt tőlük átutalást. A férfi letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság 2022. november 17-én rendelte el, határidejét legutóbb 2024. január 17-ig meghosszabbította.

Az  újabb indítvány alapján a nyomozási bíró az elkövetőt ülésen meghallgatja, annak alapján hozza meg végzését. Az indítvány szerint a nyomozó hatóság 17 rendbeli zsarolás bűntettével, 67 rendbeli csalás bűncselekményével, és 1 rendbeli hamis magánokirat felhasználása vétségével  gyanúsítja megalapozottan az elkövetőt.

A férfi internetes oldalakon különféle női álneveken regisztrált,  ezekhez az internetről töltött le fotókat. Az álprofil felületén vele kapcsolatba került férfiaktól –egy esetben egy süttői lakostól- valótlan indokokra hivatkozva pénzt kért, illetve további pénzösszegek átutalását követelte, miközben a sértetteket megfenyegette, hogy a családjuk, munkahelyük, vállalkozásuk előtt nyilvánossá teszi korábbi levelezésüket, illetve azt a tényt, hogy társkereső oldalra regisztráltak és itt kapcsolatot létesítettek.

Az egyik esetben az elkövető valótlanul azt ígérte a sértettnek, hogy találkozik vele, ezért cserébe 80.000 forintot kért. A sértett 2020. szeptember 30-án átutalta ezt az összeget a csaló bankszámlájára. Ezt követően az elkövető édesanyja orvosi kezelésének költségeire kért pénzt. Ezért a sértett három alkalommal összesen 380.000 forintot utalt át. Ezután az elkövető azt állította, hogy felbérelték arra, hogy a sértettről adatokat szerezzen azért, hogy leleplező cikket írjanak róla. A sértett félelmében három alkalommal összesen 300.000 forintot utalt át. Ezután az elkövető hamis ügyvédi iratokat készített, azokat megküldte sértettnek, ennek okán ügyvédi költségre követelt pénzt. A sértett két alkalommal összesen 295.000 forintot utalt át.

Ezután az elkövető fenyegetésére, miszerint kiadja a róla megszerzett információkat, a sértett 520.000 forintot utalt át. Az elkövető a fentieken kívül is kért pénzt a visszafizetés szándéka nélkül, így a sértett huszonhárom alkalommal utalt át különböző összegeket.

Az elkövető ennek a sértettnek csalással és zsarolással összesen 2.631.090 forint kárt okozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában