Ittas vezetés

2024.01.05. 11:06

Ittasan, visszapillantókat törve szelte az utakat: az esztergomi bíróság dönthet sorsáról

A férfi két autó visszapillantóját is elrendezte.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az ittas állapotban járművezetés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a büntetlen férfival szemben, aki 2023. február 2-án Lábatlan lakott területén ittas állapotban vezette a fia személygépkocsiját. A sofőr a jármű jobb oldali első ülésén utast szállított.

A sofőr az Öreghegyi út egyenes útszakaszán ittassága miatt nem jobbra tartva közlekedett, hanem áttért a menetirány szerint baloldalra, és járműve bal oldali külső visszapillantó tükrével érintőlegesen nekiütközött az ellentétes forgalmi sávban, szemből érkező, szabályosan közlekedő sofőr autójának bal oldali elülső részének.

Ezt követően a vádlott szintén a bal oldali visszapillantó tükrével nekiütközött egy másik vétlen autós bal oldali külső visszapillantó tükrének, amely ennek következtében az letörött. Az elkövetőt az első vétlen sofőr tartóztatta fel. A jármű vezetésekor a sofőr közepes fokban volt ittas állapotban. A férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt külön szabálysértési eljárás indult vele szemben.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, és a közúti járművezetéstől tiltsa el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában