Tűz

2024.01.06. 15:08

Illegális hulladék ég Esztergom-Kertvárosban

Január 6-án, szombaton reggel illegálisan elhelyezett hulladék kapott lángra Esztergom-Kertvárosban. Úgy tudjuk, hogy a tűzoltói beavatkozás még délután is tart a helyszínen.

Illegálisan elhelyezett hulladék kapott lángra Esztergom-Kertvárosban – közölte közösségi oldalán január 6-án Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere. Tájékoztatása szerint a katasztrófavédelem munkatársai is helyszínre vonultak és hozzátette: a levegőbe került szennyezőanyagok mértéke nem haladja meg az egészségügyi határértéket.

Utóbbi információt Benke István tűzoltó százados, a Katasztrófavédelmi Mobil Labor parancsnoka is megerősítette lapunknak. Elmondta, hogy kora délutánig folyamatos méréseket végeztek a helyszínen és a mért eredmények alapján nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedések megtételére. Úgy tudjuk, hogy a tűzoltói beavatkozás még tart, de már nincs olyan mértékű füst, ami indokolná a mobil labor jelenlétét.

Hernádi Ádám szerint a mostani tűzeset rámutat arra, hogy zéró toleranciára van szükség az illegális hulladékot felhalmozó személyekkel szemben, ezért az idei évben fokozott figyelmet fognak fordítani erre a problémára és rendet fognak tenni Esztergom-Kertváros ezen területén.

Bízom az Önök támogatásában! Csak együtt sikerülhet!

fogalmazott Esztergom polgármestere.

Információink szerint a beavatkozás miatt a Temesvári utca egy részét lezárták, az érintett szakaszra csak az ott élőket engedik be. Helyszíni szemlénk alkalmával láttuk, amint az egyik tűzoltóautót éppen a 111-es út menti tűzcsapról töltötték újra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában