Tűzesetek

2024.01.08. 15:41

Háztűzhöz siettek a tűzoltók a hétvégénTatabányán és Banán is

Tatabányán egy faépület kapott lángra január 6-án, szombaton, míg 7-én, vasárnap egy banai melléképületben is tűz volt a vármegyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint.

Kemma.hu

A tűzoltóknak hála sikerült megfékezni a lángok továbbterjedését Banán is

Forrás: Bana ÖTE

Mint arról korábban beszámoltunk, egy lakóhelyként funkcionáló faépületben keletkezett tűz január első hétvégéjén, péntekről szombatra virradóra Tatabányán, a Tulipán utcában. A 24 négyzetméter alapterületű épület belső terének negyedrésze égett.

Az épületből három ember menekült ki, személyi sérülés nem történt. A tatabányai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy gázpalackot is kihoztak a lakók az épületből.

Az egységek két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a tüzet, a munkálatok közben egy újabb gázpalackot hoztak ki. A gázpalackok hőhatásnak nem voltak kitéve, nem károsodtak. Lakosságvédelmi intézkedés megtételére nem került sor.

Vasárnap délelőtt egy családi házhoz épített melléképület tetőszerkezete gyulladt ki a Komárom-Esztergom vármegyei Banán, a Jókai Mór utcában. A 40 négyzetméteres melléképületből az állatokat kiterelték.

Ácsi és nagyigmándi önkormányzati, valamint banai és bábolnai önkéntes tűzoltók három vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a húsz négyzetmétere kiterjedő tüzet. Személyi sérülés szerencsére itt sem történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában