Környezetszennyezés

2024.01.13. 07:00

Győrbe kellett volna vinnie a rengeteg hulladékot Rédéről, inkább Kisbérnél kidobta

A hulladék elszállításával megbízott férfi Győrbe már nem jutott el, helyette illegálisan lerakta a nagy kupacot Kisbér és Bakonysárkány között.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint január 15-én tárgyalást annak a férfinak az ügyében, aki Rédéről a megbeszéltek szerint Győrbe szállított hulladékot félúton egy erdős területen borította ki. Az ügyben büntetővégzést hozott a bíróság, a vádlottal szemben 1 év - végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki.

A vádirat szerint a vádlott gépkocsijával 2021. márciusban egy rédei háztól két fordulóval elszállított hulladék vasanyagot, valamint legalább 3 köbméter mennyiségű kevert hulladékot, amely építési-bontási hulladékot, üveg és műanyag hulladékot, lom hulladékot, vegyes települési hulladékot, kiselejtezett elektromos és elektronikus berendezéseket tartalmazott. 

A ház tulajdonosa 120 ezer forintot adott át a vádlottnak azért, hogy a hulladék egy győri hulladéklerakóba kerüljön elszállításra. A vádlott a hulladékot másnap a Kisbér és Bakonysárkány között lévő földterületre vitte és engedély nélkül jogtalanul lerakta. A veszélyes hulladékot is tartalmazó lerakat alkalmas volt a föld és annak összetevői, valamint a testi épség, egészség és az élő szervezet egyedinek veszélyeztetésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában