Tiltott vadászat

2024.01.05. 11:27

Fokozottan védett kis kárókatonákat lőtt le Naszályhoz közel ez a férfi: bíróság döntött sorsáról

A bíróság a férfit az előkészítő ülésen 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a vadászati tevékenységtől.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a természetkárosítás bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a férfit előkészítő ülésen 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, 2 évre eltiltotta a vadászati tevékenységtől. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, az elkövető és a védő a jogorvoslati nyilatkozat megtételére három munkanapot tartott fenn.

A vádirat szerint a fegyvertartási és vadászengedéllyel rendelkező férfi 2022. október 31-én a Naszályhoz közeli tónál vadászott. A férfi a vadászat során két célzott lövést adott le a sörétes fegyverével az égen repülő madárraj irányába. A két lövéssel kettő kis kárókatonát talált el, amelyek közül az egyik a nádasba, a másik a tóba esett, előbbi nem került feltalálásra, utóbbi elpusztult.

A kis kárókatona fokozottan védett állat. A férfi 2023. augusztus 10-én eladta a fegyverét, amellyel vadászott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában